1000 FB leden Party

VrouwAanBoord event

Het weerbericht meldt niets dan goeds voor deze dag: Zon, een lekker temperatuurtje en niet te veel wind.

Al vroeg is er bedrijvigheid bij het verhuurbedrijf “Ottenhome” in Kortenhoef, de locatie waar dit VAB event wordt gehouden.

Vanuit alle hoeken van Nederland en ook België druppelen de deelnemende VAB’s binnen.

Koffie, thee en heerlijke VAB taartjes staan klaar in het restaurant met prachtig uitzicht.

welkom vab event 2019Voor degene die niemand kent is de binnenkomst vaak even een spannend moment, maar bijna iedereen zit in hetzelfde schuitje.

Het ijs is snel gebroken door de hartelijke ontvangst. Binnen no-time klinkt er een gezellig geklets en ook kreten van herkenning.

loosdrechtse plassen vab event 2019Om half elf begint het programma in de zaal boven het restaurant. Het prachtige uitzicht, vanaf deze hoogte over de Loosdrechtse plassen, trekt ruime aandacht. Het beloofd een mooie dag te worden en de eerste zonnestralen schijnen al naar binnen.

Een goodie bag voor alle deelneemsters, kleurt iedere stoel en de hele zaal, pittig roze.

Welkom

Corrine, initiatiefneemster van Vrouwaanboord, spreekt de dames een hartelijk welkom toe en neemt het programma van de dag door.

Om elkaar beter te leren kennen worden groepjes gevormd om vragen te beantwoorden. 

“Wat voor soort watersporter ben jij en Wat betekent watersport in jouw leven?”. 

Op deze manier komen de dames meer van elkaar te weten, wat het contact voor de rest van de dag makkelijker maakt.

welkom vab 2019  

Frieda Fernell

frieda vab evetn 2019Dan is het tijd voor de presentatie van Frieda Fernell. Zij noemt zich de “Kapitein van mijn geluk”. En neemt ons mee naar de reis die ze maakt met haar echtgenoot, aan boord van hun zeilschip Puff. 

Ze trotseert de oceaan, natuurlijk niet zonder slag of stoot. Trouwt op haar Puff, ver weg van haar vaderland. Haar reis krijgt door een droeve familie gebeurtenis een andere wending en ze verteld hoe ze tot bijzondere inzichten en levenswijsheden komt.

Frieda verteld heel open over haar persoonlijke gevoelens waar ze op de verschillende momenten mee kampt. Welke impact dat heeft tijdens de reis maar ook voor de rest van haar leven. Het is een oprecht en energiek verhaal, gelardeerd met foto’s, filmpjes, en citaten uit haar eigen boek.

Lunch

Dan is het tijd voor en goed verzorgde en smakelijke lunch. Het is inmiddels heerlijk buiten en het grote terras lonkt uitnodigend. Het is zelfs warm in de zon. We genieten van de soep, salade en goedbelegde broodjes in het voorjaarszonnetje.

lunch vab event 2019  lunch vab event 2019 buiten

De kennismaking wordt voorgezet op het terras, plaatsen worden gewisseld en de gesprekken komen op gang.

VAB event bonbons

Na de lunch starten we weer in groepjes, tijd voor wat specifiekere vragen. Er volgen boeiende gesprekken. Het is leuk om op deze manier elkaar beter te leren kennen.

De heerlijke VAB bonbons laten zich ondertussen ook smaken. Geschonken door het Zeeuwse online bedrijf  YourSurprise.nl 

Binnenvaarder Elisa Buwalda 

vab event 2019 e en mBinnenvaarder en recreatie zeiler Elisa Buwalda is er klaar voor om inzicht te geven in haar leven op de  binnenvaart. Een aparte wereld waar velen geen idee van hebben. Ook weet zij als geen ander hoe de recreatievaart en de beroepsvaart het beste met elkaar rekening kunnen houden en het vaarwater veilig kunnen delen. Zij wordt hier bijgestaan door sluis – en brugwachter Mirjam Rikken. Samen hebben ze, door hun ervaring, hier een brede kijk op. Deze interactie en ook de vragen en reacties vanuit het publiek maakt het een dynamisch geheel.

Het is een leerzame lezing en de beroepsvaart zal van af nu zeker, door de deelneemsters, met een andere blik en nog meer respect bekeken worden.

Borreltijd

VAB event 2019 cakeInmiddels is het eind van de middag en tijd voor een drankje met een hapje. Binnen no-time zit iedereen weer op het heerlijke zonovergoten terras, met het prachtige uitzicht. Het is bijna niet te geloven dat deze vrouwen elkaar een aantal uren geleden nog niet kenden. Deze VAB groep, lijkt een grote vrienden groep die elkaar al jaren kent, het is een gekakel van jewelste. Ondertussen verwent het vriendelijke personeel van Ottenhome ons met heerlijke hapjes.

Het officieel programma zit er op en voor de helft van deze groep watersportvrouwen is de dag ten einde. Tijd om huiswaarts te keren. 

De andere helft heeft zich opgegeven voor een maaltijd als afsluiting van deze dag. Een optionele activiteit. Die nog een heel gezellig staartje heeft tijdens het heerlijke diner. Het wordt een gezellige boel. Wat een feest! Een afsluiting met een gouden randje!

Drempel met twijfels

Het is weer net zoals bij de andere VAB events: Een grote drempel en zoveel twijfels bij de VAB dames voordat ze zich opgeven. Maar als de dag ten einde is…. wat was het weer gezellig!  Chapeau als je erbij was!!

Citaat: “Het was een fantastische dag!”

Goodiebag en sponsors

ottenhome vab event 2019Het is hartverwarmend en heel fijn hoe bedrijven reageren op het initiatief van VrouwAanBoord.

De gadgets en goodies zijn zeer welkom en erg gewaardeerd door de VAB’s. Het zijn stuk voor stuk mooie bedrijven, dus neem eens een kijkje op hun site of online shop!

Dank aan de volgende bedrijven voor hun inbreng!!

 

SjaalmetVerhaal 

Maritieme gadgets , maritieme sleutelhanger, maritiem tasje, kalender, ed  

Een bedrijf wat door hulp in productie en verkoop, vele families in Nepal en Thailand helpt in hun levensonderhoud. Ze hebben oa. prachtige sjaals, strandtassen en vele leuke hebbedingetjes. 

Ottenhome

Voor iedere deelnemer een dagdeel gratis gebruik van een sloep voor 10 personen.

Tip: Boek gelijk een dagdeelbij voor een hele dag varen op de Loosdrechtse Plassen!

Ottenhome aan de Loosdrechtse Plassen is een geweldige basis voor huur van zeilboten en sloepen! Ze hebben een heerlijk terras met weids uitzicht bij het restaurant.

YourSurprise

Heerlijke gepersonaliseerde VAB bonbons.

Bij YourSurprise bestel je online gepersonaliseerde cadeaus voor alle gelegenheden, van jong tot oud. Boeken, eten en drinken, kleding, tassen, accesoires, vrije tijd en school.

Dus een persoonlijk Cadeau nodig? Slagen doe je bij Yoursurprise!!

fatbike international

Zonne Petjes

Fat bike is de stoere fiets met dikke banden. Klaar voor een rit over het strand of door de sneeuw. 

Job Totaal

Notitieboekjes en pennen

Jobcoach. Vragen en oplossingen rondom loopbaan. Voor particulieren en bedrijven.

Frieda Fernell

Auteur en spreker

Boektitel: “Kapitein van mijn geluk”. 

Suukeruusje

Vab taartjes

Met veel liefde en aandacht maakt Suukeruusje taarten voor alle feestmomenten.

 

Een verrassend en vrolijke afsluiting van een geweldige dag. VAB 1000 party 2019

Een verrassend en vrolijke afsluiting van een geweldige dag.

Was je erbij? Leuk als je onderaan dit bericht laat weten hoe je het vond.