1e VAB winterevent 2016

De deelneemsters van het 1e VAB winterevent 2016 zijn deze dag vroeg uit de veren. Ze komen uit het hele land en zelfs Belgie is vertegenwoordigd.

Om 9.30 u gaan de deuren open en al veel eerder staat Anya te popelen om de dames te ontvangen.

Naambadges worden uitgereikt en er is al direct tekenen van herkenning. Langzaam stroomt het vol en binnen no-time is het een gezellig gekakel in het restaurant van “Tussen Kaag en Braasem” in Nieuwe Wetering. De koffie en gebak gaan er goed in.

Ochtendprogramma VAB winterevent

Een technisch probleempje zorgt even voor wat uitstel maar al snel kunnen de dames naar binnen en wordt deze bijzondere dag voor officieel geopend door Corrine Koert, grondlegger van Vrouwaanboord.

Een uitdrukkelijke wens om elkaar beter te leren kennen wordt direct gehonoreerd. De eerste ronde om kennis met elkaar te maken gaat van start.

Kennismakingsopdracht: Spreek in 5 minuten zoveel mogelijk dames en kom zoveel mogelijk van elkaar te weten.

De kop is eraf.

Een korte uitleg volgt over het ontstaan van VAB. Over de initiatiefneemster, Corrine Koert en het waarom en belang van VrouwAanBoord..

Dan is het tijd voor het VrouwAanBoord lied, het is nog vroeg maar het swingt al lekker in de mooie lichte zaal aan het water. De stemming zit er goed in.

Anya Jose

Anya Jose steekt van wal. Ze heeft een serie prachtige foto’s, van de meest uitlopende plekjes op de wereld, die haar verhaal ondersteunen. Haar reis om de wereld met haar zeilmaatje Ben, aan boord van SY Giggels, was er niet eentje van 13 in een dozijn.

Het verhaal van Anya maakt diepe indruk!

De bijzondere gebeurtenissen waarover Anya verteld, raken de luisteraars en sommigen verklappen emotioneel behoorlijk geraakt te zijn. Gezien het verhaal en de afloop van de reis, is dit ook voor Anya een overwinning om hierover in het openbaar te vertellen. Chapeau Anya! Dank dat je je bijzondere ervaringen met os wilde delen!

Een volgende kennismakingsronde volgt en ieder verteld iets over het waardevolle wat is meegenomen. Een persoonlijke noot in deze kennismaking ronde.

Lunchtime

Dan is het tijd voor de lunch die klaar staat in het restaurant.

Volgens het programma is het na de lunch tijd voor een wandeling en een frisse neus. Tegelijkertijd voor het 3e moment om met een opdracht de kennismaking uit te breiden. Maar helaas. Het giet buiten en is erg onaantrekkelijk. We besluiten dan toch maar binnen te blijven en de 5 vragen in de aangename warme zaal aan elkaar te stellen en te beantwoorden. De tijd vliegt voorbij.

Met het kennismaken is het de bedoeling om steeds te rouleren en met anderen in gesprek te komen. Op deze manier maak je kennis met zoveel mogelijk VABs. Ondertussen worden er VAB vlaggen, mascottes en andere VAB zaken aangeschaft. Het beloofd met de nieuwe aankopen een gezellige boel worden aan boord en de herkenbaarheid is na deze dag weer een beetje vergroot..

Middagprogramma VAB winterevent

Tessa Zijlstra

Dan is het tijd voor een wat serieuzer onderwerp. Tessa Zijlstra vertel, met haar professionele aanpak, over de veiligheid aan boord, hoe te handelen als er iets gebeurt en wat je zelf kunt doen om te voorkomen, of de tijd tijdens het wachten op hulpdiensten zo goed mogelijk door te komen. Een interessante uiteenzetting waar voor iedereen voldoende herkenningspunten en leermomenten in voorkomen.

Tessa belicht “Zorg en veiligheid” specifiek voor op het water

Helaas gaat de klok door en moet Tessa afronden, ondanks dat er steeds nieuwe vragen en uitleg voorbij komen. Duidelijk een onderwerp waar behoefte aan is en nog veel vragen oproept.

Mirjam Rikken

Mirjam is werkzaam als brug- en sluiswachter bij Rijkswaterstaat, zij staat klaar om te vertellen over alles wat zich achter de schermen afspeelt bij het bedienen van de brug- en sluizen. Ze geeft haar mening over gedragingen van booteigenaren. De vragen vliegen haar om de oren maar ze slaat zich er goed doorheen, ondanks dat ze het best spannend vind om haar verhaal voor een groep te doen. Ze spreek over haar dagelijkse werk en blijkbaar is het toch een makkie om in deze veilige setting tussen de VAB’s haar verhaal te doen.

Mirjam geeft ons een kijkje achter de schermen van brug en sluiswachter!

Ook dit onderwerp leeft behoorlijk en iedereen heeft wel een of andere ervaring die een vraag op opmerking waard is. Maar ook hier geldt dat de klok doortikt en ondanks dat er nog vragen zijn moeten we verder.

Het programma nadert zijn einde en op een uitgedeeld enquête formulier wordt iedereen een aantal vragen gesteld over deze dag en over VAB in het algemeen.

Waterrijk Zeeland in de kijker

Bij het inleveren van het enquête formulier ontvangt iedereen een prachtig gevulde goodybag. Dankzij het gulle gebaar van de reeds lang benoemde “zuinige Zeeuw” blijkt maar weer eens dat deze uitspraak nergens op gestoeld is. De Zeeuwse bedrijven hebben gul uitgepakt en de goodybag goed gevuld.

Een tas vol verrassingen, een opsomming van de inhoud:

 1. Bij binnenkomst ontvangt iedereen een keycord met naambadge en mooie tas van Delta Marina uit Kortgene.
 2. De naambadge bevat een verrassing: Maar liefst 9 gratis overnachtingen worden cadeau gedaan door de Seven Sistershavens. Een groep exclusieve jachthavens in het zuiden van Nederland.
 3. goodybagVervolgens een grote decoratieve vis geschonken door Bomont. Bekend van interieur decoratie en stijlvolle sportieve kleding. Zowel online als met vele fysieke winkels.
 4. Een heerlijk biersaus, en mossel receptenboekje door Prins&Dingemanse uit Yerseke. Al bijna 150 jaar een bekende Mosselspecialist en -leverancier.
 5. Grote doos met zalige bonbons, met het VrouwAanBoord logo, gekregen van YourSurpise uit Zierikzee. De leukste site om online cadeau’s te bestellen!
 6. Bij Slam bestel je met de waardebon van 50,- prachtige technische en sportieve zeilkleding.
 7. Coroos uit Kapelle laat ons kennismaken met heerlijke pure Slurpfruits, reuze handig voor aan boord net als hun vele soorten conserven in blik.
 8. En ZeeuwseZaken verwend ons gedurende de dag met Zeeuwse Babbelaars.
 9. En ook al is het niet Zeeuws, Nautique, het prachtige Glossymagazine van Pijpermedia is een stijlvolle verrassing in de Goodybag.
 10. Van Tessa haar bedrijf  Cuore ontvangen alle deelneemsters een verbandje en ook
 11. Rijkswaterstaat heeft uitgepakt met handige en informatieve folders en maritieme badeendjes.
 12. Verder zitten er nog wat losse foldertjes in de bag.

Kortom een mooie herinnering voor alle deelneemster, met leuke gadgets, informatie, kortingen en aanbiedingen.

Een hartelijk dank voor de spontane medewerking van alle bedrijven,

hun waardevolle gifts en goede wensen voor deze dag!

Netwerken voor de fun

flessen-vabHet laatste deel van het programma is er gelegenheid met elkaar bij te praten in het restaurant. Veel dames kennen elkaar van de besloten VAB Facebook groep maar hebben elkaar nog nooit in het echt ontmoet. Ze maken nu kennis met de persoon die hoort bij de profielfoto en de daarbij horende berichten.

Aan het eind van de middag vertrekken de meeste dames weer huiswaarts. Een aantal blijft nog om samen een hapje te eten. Het is een gezellige afsluiting van deze dag.

En als ook de laatsten vertrekken naar het hotel waar ze 2 nachten hebben doorgebracht wordt het ook daar nog heel gezellig. Misschien volgende keer maar met zijn allen een weekendje in een hotel doorbrengen…..;)

Het VAB winterevent 2016….. zoveel leuke, nieuwe VAB’s leren kennen. Geweldig! Het smaakt naar meer…..

Was jij erbij? We lezen ook graag hoe jij het als deelneemster hebt ervaren.

Dank aan deze bedrijven:

Die zo spontaan hun medewerking verleenden.

Delta Marina
bomont
yoursurprise
SLAM
coroos
prins&dingemanse
sevensistershavens
Zeeuwse Zaken
pijper media Nautique
cuorereanimatie
rijkswaterstaat
dank

Reageer en deel

Delen met je vrienden is natuurlijk helemaal top! Wil je reageren op dit bericht? Doe dat dan in het berichtenvak hieronder!
We vinden het leuk om te lezen wat je van dit artikel vind.