Zin in een uitje

Soms heb je dat ineens: Zin om op een terrasje te zitten of gezellig uit eten te gaan. En waarom niet met een aantal VrouwAanBoord dames? En dus plaatste ik een oproep op Facebook en in een mailtje. 

Het speelde al langer door mijn hoofd. De VAB events zijn doorgaans in het midden van het land. En niet voor niets. Voor alle hoeken van ons kikkerlandje moeten de events goed bereikbaar zijn. Maar op deze manier blijft het voor de VAB’s in de uithoeken  toch steeds een eind rijden, en voor een aantal, om welke reden dan ook, dus niet realiseerbaar om deel te nemen aan een event. Daar moet iets op gevonden worden, te beginnen in het Zeeuwse….

Een spontane actie

Sommige dingen moet je niet te lang over nadenken dus hoppa…. een oproep via een aantal kanalen, een afspraak met een flexibel restaurant, en maar zien wat er van komt. Het werd “de Heerenkeet” in Kerkwerve. Een restaurant dat al eeuwen op de Oosterscheldedijk staat en een geweldig uitzicht heeft over het water. Het is er goed toeven en eten. Daarnaast ligt het centraal in Zeeland dus voor iedereen eenvoudig en binnen een half uurtje aan te rijden.

Dun bevolkt Zeeland

Zeeland is niet zo dicht bevolkt dus een groot aantal deelnemers wordt niet verwacht. Daarnaast is het echt een last-minute actie. Slechts een dag en een paar uur….

vrouwaanboordvlagMijn mailbox stroomt vol met afmeldingen, in de trend van: “Ik was graag erbij maar…. “. Allerlei redenen om er niet bij te kunnen zijn. Hoe jammer ook maar heel begrijpelijk. Toch melden 5 dames zich aan.

Eenmaal in “de Heerenkeet” is het duidelijk waar iedereen moet zijn. De VrouwAanBoordvlag hangt boven de tafel. Dat kan niet missen…

Sommigen kennnen elkaar van een profielfoto en berichten op Facebook maar het blijft toch ook spannend als je niemand kent.

Het is verbazingwekkend hoe snel het ijs breekt… Het is slechts een kwestie van hooguit een paar minuten. Voor mij geen verrassing meer… zo gaat dat steeds bij de VAB events….

Natuurlijk ben je dan benieuwd naar het verhaal van elkaar en het voorstel rondje bindt als de beste lijm.

Verrassend bezoek

Tot onze verbazing komt een onbekende dame bij ons tafeltje vragen of dit het VAB groepje is. En ja hoor. Niet opgegeven maar evenzogoed van harte welkom! Nog een stoel en bord erbij. Zo wordt het een echte VABgroep.

Vrouwaanboord Mineke reserveert gelijk even haar plekje voor het volgende event.

Vrouwaanboord Mineke reserveert gelijk even haar plekje voor het volgende event.

Een half uurtje later herhaald zich dit nog een keertje. Mineke had een ander uitje bij de “Red Hats” maar wilde dit toch niet missen en spoedde zich na afloop, nog gekleed in haar “Red Hat” outfit,  snel naar “de Heerenkeet“.

Los zand

Wat in aanvang een groepje loszand lijkt is in no-time een groep dames die niet uitgepraat raken met elkaar. Het is reuze gezellig en we vergeten bijna te eten. Het toetje moet nog worden opgediend als alle gasten om ons heen al vertrokken zijn. Maar uiteindelijk realiseren we dat het al behoorlijk laat is en het tijd wordt om huiswaarts te keren.

Het is een geslaagde avond geworden. Er zijn veel ervaringen uitgewisseld. Een groepje watersportvrouwen met allemaal verschillende ervaringen en vaargewoontes, hebben met elkaar kennisgemaakt en ze zullen elkaar vast en zeker nog een keertje ergens ontmoeten of spreken. Dat is waar Vrouwaanboord voor staat.

VrouwAanBoord brengt watersport vrouwen samen, zo wordt het nog gezelliger op het water!

Ook bij jou?

Wil jij dit ook in jouw gebied? Ik help graag met het organiseren. Zo een leuke avond gun je toch iedereen!

 

Reageer en deel

Delen met je vrienden is natuurlijk helemaal top! Wil je reageren op dit bericht? Doe dat dan in het berichtenvak hieronder!
We vinden het leuk om te lezen wat je van dit artikel vind.