Het leven aan boord

Handige hulpjes voor aan boord

Het leven aan boord is niet veel anders dan gewoon thuis in je eigen huis.

Toch zijn er wat verschillen. Je gaat naar de boot voor ontspanning en voor veel mensen betekend dat het werk even thuis wordt gelaten. Alhoewel het in deze digitale tijd juist weer fijn is dat je laptop mee kan aan boord en je in alle rust op een heerlijk plekje op het water te surfen op het internet of te werken op je pc.

De boot wordt niet meer alleen gebruikt om mee te varen maar is ook een verlengde van thuis geworden. Het comfort en je thuisvoelen is belangrijk. Met zorg wordt de boot ingericht. Toch blijkt dit niet zo makkelijk. Het is een kleine ruimte en er ontstaat snel een rommelige sfeer. Bij de inrichting kun je deze rommel aan boord al wel wat voorkomen.

Fietsen

Het leuke van varen is dat je steeds op andere plaatsen komt. Havens liggen meestal in waterrijke gebieden met een prachtig achterland. Een fiets aan boord is dan reuze handig. Bij de meeste jachthavens kun je tegenwoordig ook fietsen huren of soms zelfs gratis tijdelijk gebruiken. Ken je het gebied rondom de haven niet maak dan gebruik van een van de vele   Fietsrouteplanners of download een app met routeplanner als je in het bezit bent van een smart phone.

Weer

Eén van de belangrijkste aspecten in de watersport is het weer. Op deze site ook Buienradar met 5 daagse vooruitzichten en weerstation. Het blijft belangrijk de natuur in de gaten te houden en de wolken te bestuderen. Buienradar is een fantastisch site met waardevolle informatie voor de watersport over het actuele en komende weer.

Keuken

En dan komt het moment dat de hongerigen weer gevoed moeten worden. Tijdens het varen een simpele hap en in de haven net even ietsje meer. De keuken vraagt meestal behoorlijk wat organisatie talent van de kok die zal moeten schipperen met de beperkte ruimte. Makkelijke recepten zijn een uitkomst. Ook vooraf klaargemaakte maaltijden kunnen op hongerige momenten een uitkomst bieden en snel voor de dag getoverd worden om de nodige energie weer een boost geven.

Kant & Klaar Maak thuis een makkelijke hap voor aan boord

Eén pans-recepten Makkelijke en snelle recepten voor aan boord

Zorg aan boord

Niemand zit er op te wachten maar op de meest gekke momenten bieden pleisters of andere zorgmiddelen een uitkomst. Op geen enkele boot mag dan ook een uitgebreide eerste hulp verbanddoos niet ontbreken. Zorg aan boord  is vaak een ondergeschoven kindje. Logisch natuurlijk omdat het niet vaak nodig is maar als het een keer echt nodig is kan het mogelijk mensen levens redden of erger doen voorkomen. Lees daarom ook de Algemeen tips over zorg, EHBO en dergelijke

Kinderen aan boord

Varen met kinderen is een erg leuke bezigheid. Het is voor de kleintjes een grote ontdekkingsreis. Niet alleen met de wind in de haren maar natuurlijk  ook het krabben vangen op de steiger is een ieders favoriet. Toch vraagt het wel wat aanpassingsvermogen maar als je bereid bent van het varen steeds een feestje te maken en je zo een paar jaar aan te passen met de Kids aan boord  zul je dat later zien als een investering die dubbel en dwars terug komt.