Heb je makkelijke recepten voor aan boord die je wilt delen mail ze of schrijf ze hieronder.


[gmc_recipe 2847]

Chili Con Carne, maar dan net effe anders

Recept voor 3-4 personen

Wat heb je nodig:

chili-con-carne op vrouwaanboord500 gram rundergehakt
2 rode uien
1 rode paprika
2 blikken rode kidneybonen (uitgelekt)
1 blik gepelde tomaten met sap
1 pakje honig mix voor Chili con carne
1 blikje mais uitgelekt (voor de liefhebber, niet noodzakelijk)
1 hapjespan met deksel (iedere kookpan met deksel is in principe geschikt)

Hoe maak je het:

Gehakt zonder boter rul braden, uien en paprika erbij en vijf minuten meebakken. gepelde tomaten met sap erbij, deksel op de pan en 10 minuten laten pruttelen op getemperd vuur. Als laatste kidneybonen erbij (als je mais gebruikt dit nu ook erbij) en het pakje mix voor Chili Con Carne. Volg verder de aanwijzingen op het pakje mix.

Lekker erbij:

Groene salade
Geraspte kaas
creme fraiche
Tortilla’s

Eet smakelijk!

Ingezonden door en met dank aan Eva.

————————————————————————————–

Bourgondische stoofpot(4 pers)

  1. Boter
  2. 100 g bacon of spekjes
  3. 500 g biefstukreepjes of magere runderreepjes
  4. Peper
  5. 1 grote ui
  6. 1 grote wortel
  7. 4 aardappelen
  8. 250 g champignons
  9. 4 tenen knoflook
  10. 3 dl rode wijn
    (evt scheutje cognac)
  11. 1/2 runderbouillonblokje
  12. Provençaalse kruiden
  13. 2 el tomatenpuree
  14. 1-2 el crème fraîche
  15. handvol kruimels ontbijtkoek

Hoe maak je het:

Beetje boter in de pan, en daarin dobbelsteentjes bacon (of spekjes) bakken (een ons??). Biefstukreepjes of magere runderreepjes voor 4 personen (ik schat zo’n halve kilo) erbij, flink wat peper, en bruin bakken. Daarna het vlees uit de pan scheppen. In dezelfde pan met het vocht een flinke gesnipperde ui fruiten, 1 flinke in stukjes gesneden wortel erbij, aardappelen, champignons, 3 tenen knoflook erbij. Vlak daarna het vlees weer terug in de pan, en flinke dosis rode wijn erbij (ik schat zo’n 3 dl), tot het net niet onder staat. (Ik heb helaas geen cognac aan boord, maar anders mag er ook nog een klein scheutje cognac bij, vóórdat de rode wijn erbij gaat). Mok water en een half runderbouillonblokje erbij, wat Provençaalse kruiden en lekker laten sudderen. Nog een teen knoflook er boven uit persen terwijl het aan het sudderen is. Twee eetlepels tomatenpuree erbij en 1 a 2 eetlepels crème fraiche. En tot slot een handvol kruimels ontbijtkoek (het geheim van de kok), voor de smaak en om een beetje te binden.

Eet smakelijk!

————————————————————————————–

Witte bonen in tomatensaus

Mijn favoriete gerecht is

  1. witte bonen in tomatensaus met
  2. gehakt,
  3. zilvervlies uitjes en een hoop
  4. chili-poeder en
  5. stukjes appel.

Zo klaar, lekker pittig en zoet na een dag stevig zeilen.

Eet smakelijk!

————————————————————————————–