Lilian Markgraaf over haar leven op het water


Lilian Markgraaf

Deze column wordt verzorgd door Lilian Markgraaf. Zij woont en werkt aan boord van haar motorschip Sequana. Ze is gewichtsconsulente en een enthousiast watersporter.
Lilian Markgraaf
Lilian Markgraafa/b m/s Sequana
A/b van haar motorschip Sequana vaart ze met haar man door Nederland, Belgie, de Duitse rivieren en kanalen en de Donau.
Gegevens m/s Sequana

Lengte: 86 meter
Breedte: 9.10 meter
Diepgang: 2.92 meter
Ruiminhoud: 2400.00 kubieke meter
Soort schip: Motorvrachtschip
Vaargebied: Belgie, Nederland, Duitse rivieren en kanalen en de Donau
Thuishaven: Maasbracht

Lilian Markgraaf.

Lilian neemt je mee op haar reizen aan boord van haar motorschip Sequana. Ze zakt de rivieren af en laat je een glimp zien van haar varende leven.

Lilian stelt zichzelf voor.

Ik ben Lilian Markgraaf (1972), in 1998 getrouwd met Cor, en sinds 1991 samen. We varen al vanaf 1992 samen en hebben geen kinderen. 

Ik ben een schippersvrouw uit een schippersfamilie en al 7e generatie. Helaas houdt het bij mij op. Ik ben mede-eigenaar van een 86 meter schip, doe de administratie, vaar, en doe natuurlijk ook het huishouden. Ons schip is ons thuis.

 Verder ben ik ben ook watersporter, in onze vakanties zeilen en duiken we graag. We hebben een Laser aan boord die naast het schip gezet word zodra er vrije tijd en wind is. Ik ken dus beide zijden van het varen, beroepsmatig en recreatief.

Schip Sequana

Ons huidige schip heet Sequana, in 2007 gekocht als 105 meter, in 2014 ingekort naar 86 meter zodat we zonder personeel konden gaan varen. We konden allebei niet wennen aan personeel aan boord, we waren immers al 15 jsaar gewend het met zijn tweeën te doen en het voelde voor ons echt als een inbreuk op onze privacy dat we met personeel continue aan boord waren. Nu varen we weer met zijn tweeën en het bevalt ons prima, wel meer werk nu voor ons, maar dat hebben we er voor over.

Hobby

Ik ben gediplomeerd gewichtsconsulente. Ik let dus goed op het eten ivm de beperkte ruimte aan boord, want dan zitten een paar kilo’s er zo aan.
Sporten doe ik ook aan boord. Lezen doe ik graag en ik heb een hele leuke hobby: Nailart.

2016-11-17T10:04:12+01:00

Zeilen in de Carieb

Lilian Markgraaf beschrijft haar eerste zeilervaring met een catamaran in de Carieb. Wat begint als een spannend avontuur eindigt met een mooie droom.