Veiligheid en zorg aan boord.


Veiligheid en zorg aan boord.

Deze column wordt verzorgd door Tessa Zijlstra. Zij is specialist in veiligheid en zorg aan boord.
Tessa Zijlstra
Tessa ZijlstraSpecialist in veiligheid en zorg aan boord
Zorg aan boord. Het lijkt niet anders dan thuis. Toch zijn er verschillen. De omgeving is steeds anders en er is niet altijd acute zorg van derden voorhanden.
Veiligheid? Het blijft oppassen. Veel ongelukken gebeuren door gewone dagelijkse dingen. Bij verblijf aan boord liggen ook kleine en grote ongelukken op de loer.
Even mezelf voorstellen.

Mijn naam is Tessa-Zijlstra, oprichtster van Cuore.
Ik ben een echt “mensen-mens”. Ik hou ervan om samen met mijn man te koken voor vrienden.
Als we op vakantie zijn, moet er altijd een tochtje op het water gemaakt worden. Een bootje zelf huren of met een excursie mee. Dat zit in ons bloed.

Als schippersdochter en ook nog eens getrouwd met een schipper heb ik mij altijd al thuis gevoeld in de waterwereld. Voor mij voelt een schip als thuiskomen. Maar ik ken als geen ander ook de gevaren.
Je voelt je thuis en ziet dan de gevaren minder. Ook de recreatie vaart geeft (uiteraard) een heel ontspannen sfeer…maar wat als er iets gebeurt?

Dat heb ik mij altijd al afgevraagd, wat te doen als er een ongeval aan boord gebeurt? Hulp is soms ver te zoeken. Zelfredzaamheid staat dan ook hoog op mijn agenda en ik zie het als mijn taak deze zelfredzaamheid en tips over te brengen op mensen.

Zo is Cuore ontstaan.

Na opgegroeid te zijn aan boord, op het schip van mijn ouders, ben ik verpleegkunde gaan studeren. De zorg voor anderen is iets dat al vroeg in mij opbloeide. Na 10 jaar in een verpleeghuis te hebben gewerkt wilde ik graag mijn kennis overbrengen op anderen. Ik werd instructeur verpleegkunde voor verzorgende en verpleegkundigen in opleiding. Voor mij was de stap vervolgens nog maar klein om mijn trainingsvaardigheden en kennis te bundelen in mijn eigen bedrijf.

In 2011 ontstond dan ook Cuore. Voor mij was de naam van mijn bedrijf vanaf het begin duidelijk.

  • Ik werk vanuit mijn hart met veel passie en overgave,
  • Ik heb hart voor mensen, ik wil mensen helpen om gevaren te erkennen, goed in te schatten en er mee om te gaan.
  • Ik geef o.a. reanimatietrainingen
  • Cuore betekent in het Italiaans ‘’hart’’, mooier kan het niet!