Wie is Gemma Drohm?

Gemma Drohm's interview met vrouwaanboord.nlIk ben naast moeder van drie jonge kinderen en zelfstandig ondernemer in grafische vormgeving en marketing, de oprichter van de website www.kinderenaanboord.nl. En sinds kort ben ik dus ook de auteur en uitgever van het boek ´De kinderen aan boord vaargids’.

Zeilen is onze grote hobby, die we als gezin gezamenlijk uitoefenen. Vele weekenden en alle vakanties worden doorgebracht op onze Aluminium Koopmans 35. Vanuit Lelystad Haven zeilen we voornamelijk op de Nederlandse wateren.

Wat betekent de watersport voor je?

Watersport betekent voor mij zeilen op ons zeiljacht met het hele gezin. Ik geniet volop van het zeilen zelf, maar ook van samen dingen ondernemen als gezin. Deze combinatie maakt zeilen voor mij de ultieme vrijetijdsbesteding. De vrijheid die ik ervaar op het water en de gezelligheid in de jachthavens geven je na een weekendje zeilen het gevoel dat je een hele vakantie achter de rug hebt.

 

Je bent eigenaresse van kinderenaanboord.nl vertel daar eens iets over.

Ik heb www.kinderenaanboord.nl opgericht na een vakantie waarbij we in elke haven met speeltuin weer door andere ouders werden getipt over een volgende leuke bestemming. Wanneer je voor het eerst met je kinderen gaat varen of zeilen is het toch een beetje uitzoeken hoe je alles doet aan boord. Het leek me leuk en handig om de ervaringen van varende ouders

De website is sinds de oprichting in 2007 uitgegroeid tot een bron van informatie met veel tips, ervaringen, handige producten en vooral meningen over de kindvriendelijkheid van de verschillende jachthavens.

Hoe ben je er toe gekomen om het boek KABV te schrijven?

Vrouwaanboord.nl met Gemma Drohm's boek

Het leek me leuk om alle informatie die ik verzameld heb op de website te bundelen in een handzaam boek dat je makkelijk mee neemt aan boord. Ik wilde graag een informatief boek schrijven dat prettig leest en oogt, met veel foto’s. Het moest ook een boek worden waar je een vakantie mee kan plannen en heerlijk voorpret kan beleven. Verder moest het praktisch zijn met plattegrondjes waarop je kan vinden waar de speeltuin is of een andere leuke attractie. En omdat je vanaf een boot meestal alles lopend doet, staan de afstanden van de attractie erbij vermeld.

Het zou leuk zijn wanneer ouders die overwegen tijdelijk te stoppen met zeilen vanwege kleine kinderen, na het lezen van dit boek toch de stap durven te zetten om ook mèt kinderen te gaan varen.

Wat horen we hierna nog van Gemma Drohm?

Ik hoop dat De kinderen aan boord vaargids een blijvend boek in de markt wordt, waar ik dan bijvoorbeeld om de twee jaar een nieuwe versie van uitbreng. Met nieuwe praktijkverhalen, nog meer havens en bijgewerkt met actuele gegevens voor de openingstijden en toegangsprijzen van attracties. En daarnaast lonkt ook het buitenland. Denemarken schijnt heel erg leuk te zijn voor kinderen…

Ik ben naar aanleiding van dit boek gevraagd om als freelancer artikelen te gaan schrijven voor een erg leuk watersportblad. Als dat door gaat dan gaan jullie zeker nog meer van mij horen!

Wil je reageren op dit bericht, een reactie voor Gemma? Leuk! Doe dat dan hieronder.