Wie is Katrien Rups?

Katrien Rups “Geboren in Zele en opgegroeid in Antwerpen. Sinds enkele
jaren woon ik met mijn gezin in Nieuwpoort aan zee. Ik heb 2 prachtige zonen, een schat van een man, de 2 mooiste kleindochters van de hele wereld en een droom van een schoondochter.”, zegt Katrien Rups.

 

Wat is je passie?

Katrien RupsIk hou van de zee, varen, genieten. We hebben enkele jaren enkel op zee gevaren en zijn nu de binnenwateren aan het ontdekken.

Hoe ben je in de watersport terecht gekomen

Katrien RupsEnkele jaren geleden zijn we aan de kust gaan wonen. Ik had nog nooit gevaren maar waswel altijd al gek op leven aan het water. Via vrienden heb ik toen mijn eerste zeiltochtje meegemaakt en ik was meteen gebeten door de microbe. Mijn man was al langer met het idee aan het spelen om een motorboot te kopen. Om te leren zeilen vonden we dat we te oud werden en dus werd het een motorboot. Onze eerste boot

Was een Bayliner 245 waar we gedurende 4 jaar vooral mee op zee hebben gevaren. Dit jaar hebben we een nieuwe boot gekocht, een Greenline 33.

Je hebt een nieuwe boot gekocht. Waarom?

Katrien RupsNa 4 jaar varen hadden we de smaak goed te pakken en wilden we meer dan enkeldagtripjes op zee. We wilden ook de binnenwateren verkennen en op reis kunnen met de boot. Mijn man is 2m lang en dus was het best een zoektocht om een boot te vinden die hoog genoeg was om in recht te kunnen staan en waarvan het bed groot genoeg was enz…. en die ook comfortabel was om op te leven. Omdat we aan zee wonen wilden we ook een boot waar we zowel mee op zee konden varen als op de binnenwateren.

Hoe heb je dit aangepakt en wat was jou taak hierin?

Door onze Bayliner hadden we al wat ervaring met de min-puntjes en wisten we heel goed wat we wel en niet meer wilden. Mijn man en ik overleggen steeds over alles en zijn heel wat boten, beurzen en sites gaan bezoeken. We hadden een bepaald budget voor ogen en op basis daarvan zijn we dan gaan informeren.

 Waar haalde je de beste informatie vandaan?

De meeste info hebben we via het internet gevonden. Met die info zijn we dan de dealers gaan bezoeken en de type boten gaan bekijken die in ons budget pasten en die voldeden aan onze wensen. Er bleven 2 boten over die we allebei zagen zitten en die voldeden aan onze wensen. De doorslag voor deze boot was iemand uit onze thuishaven die was overgestapt van een zeilboot naar een Greenline. Hij raadde ons aan om een proefvaart te gaan doen in Bruinisse. Toeval wil dat hij ook dezelfde 2 boten had vergeleken en voor de Greenline heeft gekozen.

Kun je het aanschaf proces in 5 stappen omschrijven?

  1. Twee jaar geleden zijn we de Greenline gaan bezichtigen op de botenbeurs in Gent en op de botenbeurs in Nieuwpoort. We werden uitgenodigd voor een proefvaart in Bruinisse.
  2. We twijfelden nog wel een beetje over de aanschaf van een tweedehands of een nieuwe, het is tenslotte toch een grote hap uit het budget en zouden we er nu al wel genoeg kunnen van genieten of moesten we nog een paar jaartjes wachten.
  3. Op aanraden van een bevriende Greenline eigenaar zijn we in april vorig jaar een proefvaart gaan doen in Bruinisse en dat was reuze meegevallen. Dit was de boot die we wilden.
  4. Na toch nog wat denken en twijfelen zijn we een aantal tweedehands Greenlines gaan bekijken. Hele mooie en jonge tweedhandsboten maar van allemaal vonden we de motor toch wat te licht omdat we ook graag de zee op willen.
  5. In augustus vorig jaar hebben we toch de knoop doorgehakt en zijn we terug naar Bruinisse getrokken om onze nieuwe droomboot te bestellen en in maart van dit jaar was het zover. We zijn nu 6 maanden verder, hebben al heel veel gevaren en we genieten elke dag meer en meer van onze aankoop.

 Vaar je zelf met de boot?

Katrien RupsIk heb 2 jaar geleden mijn groot vaarbewijs behaald en vaar momenteel op zee en op de binnenwateren. De havenmanoeuvers durf ik nog niet goed en de sluizen laat ik voorlopig ook nog aan mijn man over. Maar ik ben wel van plan dit ook te leren. We varen meestal met 2 of met onze jongste zoon erbij en iedereen heeft zijn taak bij het varen en aanmeren, waardoor je natuurlijk in een routine komt en je minder de neiging hebt om de taak van de ander over te nemen.

Heb je tips voor VrouwaanBoord lezers?

Katrien RupsGenieten van elk moment !

Waarvan wordt jij heel gelukkig?

Onlangs deden we een korte vaartrip met de schoondochter en kleinkinderen op de binnenwateren. Het was prachtig weer en ze zaten vooraan op de punt te genieten met zon in hun haren. Dat zijn voor mij momenten om te koesteren en waar ik heel gelukkig van word.

Wat zou je graag ondernemen en waarom?

Katrien RupsIk zou heel graag dwars door Frankrijk varen langs de binnenwateren tot aan de Middelandse zee. We hebben ons hart verloren aan Frankrijk, aan de sfeer, aan het eten, de mensen.

Wat doet Katrien over 5 jaar?

Katrien Rups Binnen 5 jaar is misschien nog wat overmoedig maar onze grote droom is om 6 maanden per jaar te gaan varen van haven naar haven en te genieten van de mooie waterwegen en de natuur. Momenteel verslind ik alle reisverhalen van mensen die deze droom beleven en geniet ik mee.

 

 

 

Schrijf hieronder je reactie op Katrien haar verhaal en/of deel het met anderen via de Social Media  knoppen aan de linkerkant.