Historie, het verleden van Kaat Mossel.

Reuze trots zijn we op Sjak Romijn, die de stoute schoenen heeft aangetrokken en een boek heeft samengesteld over de historie, het rijke verleden, van haar 2 mast klipper uit 1904, Kaat Mossel.

De Kaat Mossel is het schip, met schipper Sjak, waar VrouwAanBoord al een aantal jaren nauw mee samenwerkt. Veel VAB dames hebben inmiddels mogen ervaren hoe deze potige dame zich door het water een weg baant, en zich staande weet te houden in de grillen van de natuur. Ze beleefden een plezierige tijd aan boord, tijdens verschillende VAB events. Ze konden een klein vleugje proeven van het leven aan boord, en hoe het is aan boord van een schip uit tijden van weleer.

Sjak als eigenaar en schipper

Sjak is trotse eigenaar en schipper op deze jaren oude klipper. Velen gingen haar voor. Dat dat varen op een andere manier was dan Sjak nu doet triggerde haar tot het vastleggen van de historische gegevens. Sjak vaart nu met haar Kaat als charterschip voor groepen en individuelen maar vroeger werd het schip gebruikt als transport voor goederen en dus als broodschip.

Broodschip

Families woonden aan boord, babies werden er geboren en groot gebracht.  Hoe mooi is het, dat een deel van het verleden nog kan worden vastgelegd, nu er nog mensen zijn die hun leven aan boord hebben doorgebracht. Zij weten nog te vertellen hoe de Kaat Mossel, onder hun toenmalige naam, de Nederlandse wateren bedwong om de schipper en zijn gezin van kost te bedienen.

Taal op Koers

Samen met Maaike Oostingh, van Taal op Koers, heeft Sjak de afgelopen maanden research gedaan en het verleden uitgeplozen om alle gegevens samen te vatten in een boeiend verhaal. 19 februari zal deze samenvatting van historische wetenswaardigheden over de Kaat Mossel, in een heus fysiek boek worden gepresenteerd en voor altijd behouden blijven. Het zal inzage verschaffen aan een ieder die zich interesseert in het rijke verleden van dit majestueuze zeilschip.

Voorverkoop

De voorverkoop is gestart, en is er een mogelijkheid om nu al een boek te bemachtigen. Door in te schrijven in de voorverkoop heb je een korting van € 5.– en de zekerheid dat je een boek in je bezit krijgt.  Een goeie tip dus voor allen die dit boek willen bemachtigen. De drukoplage is namelijk gelimiteerd tot 200 stuks en de kans dat je achter het net vist groot. (bestellen met aantrekkelijke voorintekenkorting? Zie onderkant afbeelding of info@taalopkoers.com )

ScheepsLiefde

Chapeau Sjak, dit boek met zoveel historische wetenswaardigheden, bekrachtigd weer maar eens de liefde die jij voor je schip hebt. Succes met de verkoop!