Project Description

Een te lang verhaal

Ik had het helemaal op papier, onze geweldige zeilvakantie naar de Carieb, en toen was het verhaal te lang. Maar liefst 10 hele bladzijden, dat is bijna een boek! Dus laat ik het anders proberen. Een ingekorte versie.

Op avontuur in de Carieb.

Ik had in Nederland alleen tickets geboekt en via een bekend verhuurbedrijf in Nederland een Catamaran gehuurd in St. Lucia. Wat voor mij aanvoelde als een avontuur op zich. Met niets anders dan een bevestiging op een papiertje dat we een catamaran gehuurd hadden via Amsterdam, Londen, Barbados, naar St. Lucia. En de catamaran lag er gelukkig.

Ik kan alleen maar iedereen zo’n leuke vakantie aanraden.

Zeilen zonder veel ervaring

Zonder veel zeilervaring zijn we van St. Lucia, langs St. Vincent, via Bequia, Canouan, Union Island, Carriacou naar het zuiden gevaren en via Mayrea, Tobago Keys, Bequia, ST. Vincent weer terug naar ST. Lucia. We hebben, behalve een gebroken lijn van de fok, geen gekke dingen meegemaakt, en geweldig gezeild en zelfs nog geweldiger gedoken.

Zoete herinnering met een geurtje

Deze vakantie is nu al 6 jaar geleden, en ik kan hem als ik mijn verhaal lees nog helemaal herinneren. Zelfs de geur van de lucht en de zee, maar ook helaas van de catamaran die 3 maanden dicht had gezeten, dat was helaas een minpuntje, maar dat hebben mijn schipper en ik samen opgelost met 2 bussen bleek en allesreiniger.

Het hoorde allemaal bij het avontuur: Slapen in de kuip, luisteren naar kikkers in het regenwoud, het zien naderen van een Squal, het breken van de foklijn, de mooie eilandjes, het heerlijke eten, de gemoedelijke aardige mensen.

Indrukken die ons voor goed hebben verslingerd aan het zeilen.

Dromen over levenslang zeilen

Hierna is het dromen begonnen.

We gaan het schip verkopen en een zeilboot kopen”,

we gaan charteren”,

we gaan de rest van ons leven zeilen”.

En ware het niet dat er toen die crisis uitbrak en heel de markt op zijn gat legde in de binnenvaart, dan hadden we dat nu gedaan. Maar het schip (dat we nog maar 2 jaar geleden hadden gekocht, een stapje groter) was ineens onverkoopbaar, het werk kakte in en ineens stond onze hele wereld op zijn kop.

Dromen over een uitgesteld idee

Het idee is uitgesteld, maar de droom is nog aanwezig. In de tussentijd dromen we verder, doen zoveel mogelijk ervaring op en tellen af naar het moment dat het schip vrij is, nog 6 jaar.

En dan…..???

Laat een reactie achter!

Wil je reageren op dit bericht? Doe dat dan in het berichtenvak hieronder! We vinden het leuk om te lezen wat je van dit artikel vind.