Zeevruchten pasta, heerlijk en snel klaar

Wat nu weer eten? Het komt iedere dag terug. Aan boord maken we het ons graag wat makkelijk. Deze keer wordt het een makkelijke en snelle zeevruchten pasta. En dat makkelijk en snel wil niet gelijk zeggen dat het dan minder lekker is. Soms zijn de meest simpele gerechten het lekkerst.

Vishandel

Het voordeel van varen is dat er vaak een vishandel in de buurt van de haven zit met de meest lekkerste zeevruchten, zoals men dat pleegt te noemen, of gewoon vissoorten. Pasta’s lenen zich er enorm voor om een snelle, voedzame maar smakelijke maaltijd op tafel te zetten. Daarnaast zijn ze heerlijk in combinatie met vis. Natuurlijk kan de pasta heel eenvoudig worden vervangen door rijst of mie en je hebt gelijk een andere maaltijd.

Recept

Waar veel mensen zich angstvallig vasthouden aan de juiste hoeveelheden in een recept, ben ik meer van de losse hand en “koken op gevoel en vanuit het hart”. Zo van:” een beetje van dit en een beetje van dat” en het wordt wel wat. En om eerlijk te zijn, het wordt altijd wat….

Op deze manier geef ik ook de geheimen van deze overheerlijke pasta vrij en daarnaast de vrijheid om er je “eigen ding en hart” aan toe te voegen.

 

Ingrediënten: Pasta, groenten, schelpdieren, kruiden.

 

Wat je nodig hebt:

 1. Pasta,
  1. alle soorten zijn mogelijk, maar ook bv mihoen of mie
 2. Soepgroenten of roerbakgroenten,
  1. een zak voorgesneden is natuurlijk aan boord het makkelijkste maar je kunt ook zelf aan de slag gaan met bijvoorbeeld wortel, prei, selderie. ui, paprika, kool en peterselie. Geen probleem als je één of meer groenten weg laat.
 3. Een zakje clams en een zakje amandes
  1. Kies gerust voor andere schelpsoorten, zoals kokkels of zelfs mosselen.
  2. Of gewoon een paar verschillende soorten vis erbij zoals kabeljauw en zalm.
 4. Eventueel wat verse kruiden zoals bv koriander als topper, maar ook selderij, peterselie of basilicum, peper en zout.

Bereiden

 1. Kook de pasta op de normale manier.
 2. In een pan/wokschotel wat olie of/en boter. Fruit daarin de knoflook (laat dit weg als je niet zo weg van knoflook bent).
 3. Doe de soepgroenten, peper en zout, in de pan….even omroeren en laten smoren,
 4. Voeg de vis, en eventueel wat witte wijn, toe
 5. Deksel erop.
 6. Af en toe even opschudden.
 7. Klaar, als de vis gaar is, en de schelpen open staan
 8. Leg spaghetti op een bord, schep er het groente vismengsel op, verse kruiden er bij en klaar!!!

Een heerlijke maaltijd die bijzonder tot zijn recht komt bij zonnig weer. Het brengt je een heerlijk vakantiegevoel met een Mediterraans tintje.

Schenk er voor de verandering ook nog eens een heerlijk Vinhõ Verde bij. Een jonge witte wijn met een verfrissende zachte bubbel. Dan is het gevoel compleet!!!

Smakelijk!

Reageer en deel

Hoe vind je dit recept? Delen met je vrienden is natuurlijk helemaal top! Wil je reageren op dit bericht of heb jezelf je culinaire creativiteit toegepast op dit recept?  Laat het dan even weten hieronder!
We vinden het leuk om te lezen wat je van dit artikel vind.