Even leek het erop dat de oogst dreigde te mislukken. Door de droge start in het voorjaar stagneerde de groei en zag het er niet best uit. Als er dan toch wat groei te bespeuren viel was dat voornamelijk in de lengte maar qua dikte liet het in alle opzichten te wensen over. Daarnaast was de hoeveelheid meer dan gehalveerd ten opzichte van afgelopen jaar dus de verwachtingen lagen niet hoog.

Een boerenwijsheid.

Toch lieten we ons niet ontmoedigen. immers een oude uitspraak zegt: De natuur herteld zich altijd. En hoe vaak was dat al niet gebeurt? Met een beetje extra hulp zou het ook deze keer moeten lukken. En jawel, na heel wat gieters met water en een klein regenbuitje begonnen de nietszeggende uitsteeksels op courgettes te lijken. Nu een week later zijn ze niet alleen meer lang maar ook nog eens dik en hebben we de eerste courgettes geoogst.  Zoals dat met veel verse landvruchten gaat komen ze allemaal tegelijk en weten we niet hoe we de courgettes op moeten krijgen.

Courgettesalade

Natuurlijk maken we van de nood een deugd. En na courgettesoep, volgt al snel courgette-uit-de-oven, courgette-in-de-macaronie, courgette-in-de-ratatouille, en courgette-pffff…..

Doe maar net of de opmerking:”Ik kan geen courgette meer zien..” niet is binnengekomen. Dus vandaag gaat er een grote bak met courgettesalade mee aan boord. Heel voedzaam en lekker makkelijk klaar te maken. Koken hoeft niet.

Wat een luxe dat dat zomaar groeit door zon een een buitje regen en een rijkdom als je daar van kunt genieten.

Wij hebben nog wel een poosje courgette op het menu!

Recept

Recept Courgettesalade

Het is een grote courgette.

  1. Deze raspen in lange dunnen slierten
  2. dressing van
    1. citroensap
    2. verse chilipeper
    3. peper en zout
    4. olie
    5. honing
  3. zoete paprika
  4. mais
  5. handjevol rozijnen
  6. walnoten of andere noten
  7. eventueel met kidneybeans of andere boontjes

Een stokbroodje erbij en eten maar.

Zo makkelijk en maar 5 minuten werk. Dit kan aan boord zonder koken of maak je thuis alvast klaar. Hou dan wel in de gaten dat je even het vocht afgiet dat is onttrokken aan de courgette.

Heb je ook een recept?

Heb je zelf ook een recept of een aanvulling op dit bericht.

Deel het dan in het berichtenvenster hieronder. Altijd leuk om de ideeën van anderen te lezen.