Salades en eenpansrecepten
Heb je favoriete recepten en wil je die delen?
Schrijf in het bericht hieronder.
Snel en lekker
- Een zakje verschillende sla soorten en wat gesnipperde ui
- Een grootblik zalm, beetje mayo erdoor en doperwten.
- 1 komkommer schillen en snijden
- 1 potje snoeptomaatjes
- 1 doosje olijven
- Stokbrood of broodjes
- Eventueel aanvullen met Brie, kaas of een hardgekookt ei.
Smakelijk!
——————————————————————
Makkelijk Broodrecept
Dit is zonder twijfel gemakkelijkste broodrecept dat ik ooit ben tegengekomen.
Niets kneden. Bijna helemaal geen werk …
Ingrediënten:
- 600 ml water – rechtstreeks uit de kraan
- 7 g gedroogde gist of 28 gram verse gist
- 10 g (2 tl) zout
- 650 gram bloem naar keuze (wit (tarwe of spelt) wordt luchtiger, bruin (tarwe of spelt) minder pluizig, rogge (licht of donker) wordt het minst pluizige – een combinatie is ook goed)
- Opties: 75 gram zaden, rozijnen of andere vruchten, zoals bosbessen of abrikozen, noten of zaden of in de zon gedroogde tomaten, pesto of …
- Meng dit alles samen in een grote kom in een tot een textuur van dikke behanglijm.
- Roer het goed, dek het af met huishoudfolie en plaats het in de koelkast of ’s nachts buiten.
- De volgende ochtend,
- Zet de oven op 200 graden C
- Bekleed een bakplaat met vetvrij papier of neem een siliconen plaat.
- Maak met een grote lepel en schraap met een andere lepel zodat de bobbels op de bakplaat vallen.
- Zorg voor ten minste 5 cm ruimte tussen de bobbels.
- Maak zoveel bobbels als je wilt.
- Als je geen gebruik maakt van al het deeg, geen probleem. Leg het in de koelkast voor een andere dag. Het blijft 2-3 dagen goed in de koelkast.
- Wanneer de oven op temperatuur is, bak deze bobbels gedurende 20 minuten – tot ze een mooie bruine kleur en hol klinken wanneer u een van hen tik op de bodem.
- Als ze te plat zijn, voeg dan volgende keer meer bloem toe.
- Vul ze voor een picknick.
- Eet ze nog warm voor het ontbijt.
Yummie.
- Heb je geen oven leg ze dan in de koekenpan met een beetje olie op een laag vuur.
- Sluit af met een deksel.
- Draai na ongeveer 5-10 minuten het brood om.
——————————————————————
ik ga het van de zomer proberen, moet ik wel even gist meenemen.
Hoi Yvonne,
Een paar zakjes gedroogde gist is altijd makkelijk en nemen niet veel plaats in. Zelf heb ik bij het laatste restje nog wat water gedaan, hierdoor bleven ze plat. Wat zeezout en Bruschetta erop, even in de oven en je hebt de lekkerste crackers. Succes!