Mango Frambozen salade van Anneke
Anneke, chef de cuisine aan boord van de Kaat Mossel, maakte tijdens het VAB event een overheerlijke salade. En natuurlijk werd haar gevraagd het recept prijs te geven. De foto ontbreekt maar de dames aan boord waren verrukt!
Anneke
Ik heb in deze dressing gebruik gemaakt van bevroren frambozen.
Dat felle roze/rood gaat mooi samen met de kleur van de mango.
Verse aardbeien of passievrucht kan ook. Variëren is toegestaan. 🙂
Recept
Ingrediënten:
| bereidingstijd 15 minuten | 2 – 4 personen |
voor de dressing: • 3 el (bevroren) frambozen, gepureerd • 3 el sjalot, fijngesnipperd • 2 tl Sherry-azijn • 1 tl Dijon mosterd • 1 tl korianderzaad, grof gemalen in bijv. de vijzel • 4 el olijfolie • peper en zout
voor de salade: • 1/2 mango • 1 avocado • gemengde sla
Bereiding:
Meng de eerste 5 ingrediënten voor de dressing.
Voeg dan de olie toe en klop tot een lobbige dressing.
Breng op smaak met zout en peper.
Als de dressing te zuur is, kun je eventueel een klein beetje honing toevoegen.
Schil de mango en snijd een helft van de mango af.
Snijd deze helft in repen.
Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in repen.
Doe de sla in een grote kom of verdeel over de borden.
Voeg de mango en avocado toe.
Eet smakelijk.