Vakantietips van een Gewichtsconsulente
Vakantietips van een Gewichtsconsulente
Nadat ik mijn diploma voor gewichtsconsulente heb gehaald word mij vaak vragen gesteld wat je moet doen als je op je gewicht wil letten. Vaak gaat het over afvallen maar voor nu wil ik wat adviezen geven over op gewicht blijven tijdens de zomermaanden aan boord. Hier is mij om gevraagd en natuurlijk wil ik graag helpen.
Frustrerende vakantie kilo’s te lijf
Het is vakantie, natuurlijk, maar wij vrouwen kennen allemaal de frustratie van de vakantiekilo’s. Je kunt hiervoor aan boord toch best goed kunt opletten en slimmere keuzes kan maken in een restaurant.
Koken en inkopen voor aan boord
Ten eerste, als je kookt aan boord, kook gewoon zoals je gewend bent. Het zijn juist de dingen die je anders doet, of extra doet waardoor je aankomt.
Bij het inkopen kun je ook winst behalen als je verse groente wilt eten i.p.v. potgroente, ondanks dat potgroente niet slecht is voor de gezondheid zit hier toch zout in om de groente langer goed te houden, hierdoor hou je makkelijke vocht vast en dat is vaak ook een oorzaak van gewichtstoenamen.
Koop bijvoorbeeld een ijsbergsla, die is veel langer goed te houden aan boord en harde tomaten i.p.v. rijpe, courgettes zijn lang houdbaar en gemakkelijk te gebruiken in roerbakschotels en zelfs rauw in slierten als spaghetti met tomatensaus, kortom harde groentes zijn beter te bewaren dan zachte.
Eet slim en blijf “slim”
Veel winst valt te behalen bij slimmere keuzes, als je echt op je gewicht wilt letten. Zonder calorieën te tellen is er best een eenvoudig trucje dat je toe kan passen.
Eet geen koolhydraten en eiwitten samen.
Dus als je vlees eet, alleen groente erbij, geen aardappelen of pasta, en als je pasta of aardappelen wilt eten eet dan geen vlees erbij.
Hierdoor kun je gewoon genoeg eten, ook in een restaurant en kom je in gewicht niet gauw aan omdat je één van de bronnen waar de meeste calorieën in zitten uitsluit.
Groente mag en kan je zoveel eten als je wilt, ze zijn gezond en caloriearm. De grootste caloriebronnen zijn vlees en pasta/aardappelen.
Eten buiten de deur
Een paar andere trucjes voor eten in een restaurant:
Laat het brood staan, hoe lekker ook dat broodje vooraf met boter is toch best een stiekeme dikmaker.
Kies vooraf iets wat mager is, zoals een carpaccio of een heldere soep, een salade is ook een goede starter.
En als je vis lust en er staat vis op het menu, ga dan altijd voor de vis, vis bevat minder calorieën dan het gemiddelde stukje vlees dat geserveerd wordt in restaurants, lust je geen vis ga dan voor de kip, biefstuk of neem een vegetarisch gerecht en gegrild is altijd beter dan gebakken.
Zeg “NEE” tegen de ergste dikmakers
Maar het aller-allerbelangrijkste is vermijd suikers, in frisdrank, ijs, stukje vlaai met slagroom bij de koffie, jam, hagelslag, we weten het allemaal. Suikers zijn de ergste dikmakers omdat je lichaam dat altijd omzet in vet. Je kan beter iets eten waar wat vet in zit en geen suiker, dan andersom.
Ons lichaam is meer geschikt in het verwerken van vetten dan van suikers. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat we alleen vette dingen moeten eten, want dan gaat het lichaam die vetten ook weer opslaan.
Ergens weten we allemaal wel een beetje hoe het moet, maar ik hoop dat deze extra tips jullie kunnen helpen deze zomer.
En mochten jullie meer willen weten, laat het dan even weten, dan wil ik hier graag verder op in gaan.
Aan boord van ms Sequana.
Laat een reactie achter!
Wil je reageren op dit bericht?
Doe dat dan in het berichtenvak hieronder! We vinden het leuk om te lezen wat je van dit artikel vind.
Goede tips Lilian en ja ik wist het al maar toch leuk te lezen, doe je goed en ja de meeste weten dit ook wel maar toch een geheugen steuntje doet soms wonderen he.
Veel succes dames xxxx Groetjes van Miranda.
Hoi Miranda
Fijn dat je mijn tips waardeert. Het is maar al te makkelijk om alles te vergeten als we het leuk hebben, en daarna hebben we spijt. Maar zelfs dan is er geen man (vrouw) over boord (haha), wat er aan komt, kan er ook weer af, maar voorkomen is beter dan genezen toch? 😉
Mooi dat je hier nu aan begint. zullen heel veel mensen wat aan hebben.
Maar ik heb even een vraag die andere welicht ook hebben wat doe je het beste met ontbijt en brood maaltijden ik zelf weet dat ik dat moeilijk vindt en altijd twijfel.
groetjes
Hoi Ria
Op zich is brood geen dikmaker mits er geen dikke boter en vet of zoet beleg op ligt. Geroosterd brood is minder in suikers, omdat deze gedeeltelijk verbrand worden door de verhitting. Verstandig beleg is altijd iets van gegrilde kipfilet, rookvlees of iets als rosbief. Light jam is ook een optie, of een lichte smeerkaas zoals slankie en huttenkase is ook heel licht.
Mocht je liever geen brood eten dan zijn goede vervangers Wasa knackebrot of Cracottes.
Natuurlijk is een 0% vet yoghurt met fruit en muesli ook een optie. Maar kijk uit voor Cruesli daar zitten veel suikers is.
En als je ’s morgens 2 stuks fruit in je ontbijt eet, dan heb je je fruit voor die dag ook weer gehad. Maar veel meer dan 2 stuks fruit zou ik ook niet aanraden want daar zitten ook suikers is, wel natuurlijke suikers, maar toch suikers.
Smooties worden bijvoorbeeld vaak van 5 a 7 stuks fruit gemaakt, dat is ook niet erg verstandig om te nemen als je op je gewicht wil letten, net als fruitsapjes zoals sinaasappelsap.
Ik hoop je hiermee een klein beetje geholpen te hebben. Mocht je meer vragen hebben laat het me dan maar weten.